Çoğu kapalı alanda bulunan, günümüz insanının şehir yoğunluğundan sıyrılıp , kendine zaman ayırdığı hamam, sauna, spa, havuz gibi alanlar , iç mimari ve tasarım anlamında da , kullanıcılarına hitap eden konseptler oluşturmaktadır.
Bu alanlarda daha önceki yıllarda kullanılan , asma tavan , alçıpan vs gibi ortam sıcaklığı ve nemden etkilen ürünler , sürekli bakım – onarım desteği gerektirdiği için yerini , bakım onarım gerektirmeyen , nemden etkilenmeyen gergi tavan ürünlerine bırakmıştır. Mekanda peryodik olarak yapılan tadilatlar , beraberinde ekstra maliyetler çıkartacak , tadilat esnasındaki zaman kaybı ise yine maliyet olarak yansıyacaktır.
Özellikle havuz üstlerinde , suyun yansımasını sağlayan lake ürünler kullanılarak , suyun berraklığını tavanda da hissettiren etkileyici bir sistem oluşturulabilir.
Fiberoptik uygulamalar , gece görüntüsünü havuz üzerine taşıyıp , kullanıcılara büyülü bir ortam sunar.
3d boyutlu formlar ile dalga görünümü verilerek , ortamın konseptine uygun bir çalışma çıkartılabilir.
Sadece transparan dokulu gergi tavan ürünleri kullanılarak , suyun berraklığının vurgulanması sağlanar ve ortam daha yalın bir hale getirilebilir.
Aydınlatma ile birlikte enerjik formlar kullanıcılara , tasarım değeri üst düzeyde olan bir mekanda aktivite imkanı sunarken , mekanın enerjiside aynı oranda artırır.
Geleneksel Türk hamamı için , kubbe formları , dijital baskı ile Osmanlı motifleri , lake dokulu gergi tavan ürünlerinin yansıtma özelliğine çeşitli ışık oyunlarıyla katkı sağlayarak , ortamın atmosferi çeşitli şekiller de kullanıcılara sunulabilir.
Nem oranı yüksek olan yerlerde , yoğuşmaya müsaade etmeyen , nemden etkilenmeden ve bakım istemeden yıllarca kullanılabilecek gergi tavan ürünleri , yıllar geçse de ilk günkü görünümünü kaybetmeyecektir.